ODINE Analist Toplantısı Notları
Odine Solutions, yayınladığı finansal sonuçlarının ardından 14 Mayıs’ta bir analist toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda şirketin büyüme stratejisine ve vizyonuna yer verildi.

Genel Bakış
Şirket kuruluşundan sonra, ses çözümleri geliştirerek Orta Doğu ve Asya pazarlarında telekom operatörleri için altyapı kurarak büyümeye başladı. İlk aşamada Türkiye'de ve ardından Bahreyn, Ürdün gibi pazarlarda kurduğu operatör sistemleriyle önemli başarılar elde etti. Zamanla ITSP segmentinden daha büyük ölçekli operatörlerin dijital dönüşüm ihtiyaçlarına yanıt verecek şekilde ürün ve hizmet yelpazesini genişleten Odine, bugün mobil şebekelerin bulut dönüşümünü sağlayan küresel bir teknoloji şirketi hâline gelmiş durumda.
Finansal Performans
Odine Solutions, 2025 yılının ilk çeyreğinde 6,6 milyon USD net satış geliri elde etti. Şirket aynı dönemde 1,5 milyon USD FAVÖK açıkladı. Net nakit pozisyonu ise 31,3 milyon USD’ye ulaştı. Mevsimsellik etkisine rağmen şirketin yılın ilk çeyreğinde gösterdiği performans, 2024 fiyat tespit raporunda belirtilen hedeflerin üzerinde seyretti. Brüt kâr marjı %35, FAVÖK marjı ise yaklaşık %22 düzeyinde gerçekleşti. Operasyonel kârlılığın yılın geri kalanında artarak devam etmesi beklenirken, özellikle uluslararası pazarlardaki yeni proje kazanımları finansal büyümeyi destekleyecek ana unsur olarak öne çıkıyor.
Büyüme Stratejisi ve Ar-Ge
Odine’in büyüme stratejisinde üç ana eksen bulunuyor: Sistem entegrasyonu, yazılım geliştirme ve danışmanlık. Şirket, hem uçtan uca sistem kurulumları hem de platform bazlı ürün sunumları ile global pazarda büyümeyi hedefliyor. Halka arzla birlikte kazanılan kaynaklar, özellikle yapay zekâ tabanlı ürünler geliştiren Ar-Ge faaliyetlerine yönlendirildi. Urla’da kurulan yeni Ar-Ge merkezi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile yapılan iş birliğiyle bu alandaki kapasite artırıldı. Şirketin yapay zekâ destekli önleyici bakım ürünü hâlihazırda sahada aktif olarak kullanılmaya başlandı. Ar-Ge tarafındaki yatırımların sonucunda, ABD’de konumlanan OdineLabs çatısı altında ilk patent başvurusu yapıldı ve diğer patent çalışmaları da sürüyor.
Uluslararası Yayılım ve Hedefler
Şirket, 40'tan fazla ülkede müşteri tabanına sahip. Halka arzla beraber kazanılan küresel itibar sayesinde Microsoft gibi büyük kurumlardan transfer edilen yöneticilerle kadrosunu güçlendiren Odine; Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da daha fazla görünürlük kazanmayı hedefliyor. Organik büyümenin yanı sıra, stratejik satın almalarla ürün portföyünü genişletme ve yüksek potansiyelli küçük teknoloji firmalarını bünyesine katma yönünde girişimlerde bulunuyor. İleriki süreçte yurt dışı hasılatın toplam ciroya oranının %85’e çıkması hedefleniyor.
Beklentiler ve Vizyon
Şirketin bir sonraki büyüme sıçramasını gerçekleştirebilmesi için stratejik hedeflerinden biri, tier-1 düzeyindeki büyük bir telekomünikasyon operatörünün şebeke altyapısının sanallaştırılmasını üstlenmek. Sektörün yıllık büyümesinin 2025 sonrası için %20’nin üzerinde olması öngörülüyor. Şirketin hedefi ise en az sektör kadar büyümek. Şirketin ana vizyonu, Türkiye merkezli ama global ölçekte kabul gören bir telekom teknoloji platformuna dönüşmek. Bu doğrultuda yeni ürünlerin ticarileştirilmesi, tier-1 şirketlerin sanallaştırılması, patent portföyünün genişletilmesi ve yeni pazarlarda daha derin penetrasyon sağlanması temel stratejiler arasında yer alıyor.